Perfuzii hidratare – ce sunt, care sunt beneficiile lor si cand ar trebui sa le folosesti?

Perfuziile pentru hidratare au rolul de a aduce o imbunatatire in starea de sanatate al unui om, fiind o modalitate mult mai rapida si eficienta de hidratare si, de asemenea, de obtinere a nutrientilor de care organismul uman are atat de mare nevoie. 

In prezent, avand in vedere numeroasele beneficii ale acestui tip de tratament, perfuziile, inclusiv cele de hidratare, se pot realiza si la domiciliu. Daca doresti sa te informezi mai bine in legatura cu acest subiect si sa aflii ce sunt perfuziile de hidratare, care sunt beneficiile lor si cand ar trebui ele administrate, atunci citeste in continuare acest articol.

1. Perfuzii pentru hidratare – ce sunt acestea?

O perfuzie pentru hidratare este o procedura medicala prin care sunt administrati, direct in fluxul sanguin, anumiti nutrienti necesari organismului unei persoane. Pana in momentul actual, aceasta este metoda principala prin care se poate corecta deficitul de vitamine si minerale din organism. De asemenea, se pot atenua efectele deshidratarii, dar si a simptomelor ce pot aparea in urma starii de oboseala si a stresului.

2. Perfuzie pentru hidratare – cand ar trebui folosita?

Perfuziile pentru hidratare sunt indicate in momentul in care hidratarea pe cont propriu nu mai are niciun efect, iar starea ta de sanatate se poate imbunatati doar prin hidratarea si mineralizarea organismului cu ajutorul acestui tip de tratament.

perfuzie de hidratare

Deshidratarea este o conditie care apare in momentul in care nu exista suficiente fluide in organism care sa il ajute sa functioneze normal. Se pot identifica numeroase motive pentru care se poate instala, insa, cea mai comuna este consumul insuficient de apa sau de alte lichide.

Aceasta conditie se poate constata odata cu apartitia anumitor simptome de natura fiziologica, intr-un timp scurt, precum:

  • Senzatie de sete constanta;
  • Stari de ameteala si oboseala puternica;
  • Durere de cap;
  • Uscaciune la nivelul gurii, ochilor si pielii;
  • Urina de culoare galben inchis si cu un miros neplacut;
  • Mers rar la baie pe parcursul unei zile.

Totodata, o perfuzie de hidratare poate fi administrata si in starile de oboseala, stres sau slabiciune, intrucat un influx de minerale si vitamine poate fi ajutorul de care ai nevoie, deoarece, prin intermediul acestei perfuzii, nutrientii sunt asimilati mult mai rapid decat pe cale orala. In plus, perfuziile de hidratare pot fi administrate si in cazul mahmurelii, deoarece alcoolul poate provoca deshidratare.

Este important de stiut faptul ca si copiii pot avea simptomele mentionate in randurile de mai sus, specifice deshidratarii. Solutia pentru a le imbunatati starea de sanatate, daca se simt lipsiti de energie sau slabiti, este administrarea perfuziilor pentru copii, in cazul in care medicul specialist recomanda aceasta interventie. Parintii nu trebuie sa se ingrijoreze, deoarece acest tip de perfuzie, realizata la domiciliu, este efectuata de catre asistenti specialisti si reprezinta introducerea, picatura cu picatura, a unor substante medicamentoase pentru reechilibrarea hidroelectrolitica si volemica a organismului.

medic care consulta un copil acasa

In cazul in care tu sau o persoana apropiata tie se confrunta cu una dintre aceste situatii, este recomandat sa se apeleze la ajutorul unui medic pentru o evaluare amanuntita in ceea ce priveste starea de sanatate. In urma rezultatelor, acesta va putea stabili daca este nevoie de administrarea unei perfuzii de hidratare si mineralizare.

3. Care sunt beneficiile perfuziei de hidratare?

Fiecare perfuzie este administrata cu un anumit scop, in functie de ceea ce considera medicului specialist ca ai nevoie. La medi-safe.ro ai la dispozitie mai multe tipuri de perfuzii, printre care se numara si perfuzia de hidratare si mineralizare. Principalele beneficii ale perfuziei hidrante sunt urmatoarele:

  • Este o metoda mai rapida si eficienta de hidratare;
  • Organismul tau primeste nutrientii de care are nevoie;
  • Creste nivelul de imunitate al organismului.

Faptul ca acest tip de tratament este administrat la domiciliu reprezinta inca un avantaj. La medi-safe.ro beneficiezi de ingrijiri medicale la domiciliu de cea mai buna calitate, in confortul propriei locuinte, fara a mai fi nevoie sa te deplasezi sau sa stai la cozi. Asistentii specialisti, dedicati muncii lor, vor avea grija de tine in tot ceea ce consta acest proces, chiar la tine acasa.

In concluzie, perfuziile de hidratare si mineralizare reprezinta modalitatea cea mai rapida si eficienta de hidratare, prin care se obtin, de asemenea, nutrientii de care organismul tau sau al unei persoane apropiate tie are nevoie. Acest tip de tratament are numeroase beneficii de care te poti bucura la recomandarea medicului specialist. La medi-safe.ro vei gasi personal calificat si profesionist, care sa iti administreze perfuzia de hidratare si mineralizare in confortul propriei locuinte.